måndag 20 april 2009

Vilken premiärhelg!

Vilken lyckad premiärhelg vi fick till för laget.

I Östgötaloppet gick Erik tidigt iväg och fick snart sällskap av en ca 20 man med representanter från alla stora lag. Gruppen höll hem och trots att Erik enligt egen utsago var lite trött på slutet lyckades han köra in på en finfin sjätteplats, Grattis Erik! I klungan körde resten av laget aktivt och vi var med på alla attacker som skedde. Personligen hade jag kassa ben första timmen men det lossnade och med 2 varv kvar smet jag iväg i en grupp om sju man som kom i mål mellan förstagruppen och klungan, alltid kul att gneta på i utbrytning även om man inte är i förstagruppen.

I Hilleshög körde som ni redan vet Jimmy och Christian stabilt på tempot. Eftersom de inte körde mer än 15 km gick resonemanget inför söndagen att de skulle vara pigga och försöka gå med i tidig utbrytning. Det lyckades bra för de kom iväg efter typ 200m med några MA- och Ringen-åkare plus nån mer. De fick snabbt fem minuters lucka och saken var klar. Jimmy blev 3:a och Christian 5:a, mycket starkt kört.
I klungan var MCK liksom under lördagen med på allt ändå tills boråsarna med Åbom, Åleheim och Svensson i spetsen bestämde sig för att bomba i kantvindsbacken. Då flög folk av åt höger och vänster och det handlade plötsligt snarare om att bara hänga med än att försöka kontrollera tävlingen. Det utvecklades till en riktigt hård tävling men kanonkul att laget redan efter första helgen har gjort bättre resultat än under hela förra säsongen.

Nästa anhalt blir Hammarö. Då lär väl cykelcity vara med och bestämma en del men vi är optimistiska inför fortsättningen :)

/Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar