måndag 11 april 2011

Tävlings Debut

I helgen som gick var laget nere i Danmark och startade upp säsongen för iår. Det var ett etapplopp på 3 etapper som skulle köras och det började med ett 7km tempolopp .

Christian körde en bra prolog och slutade på en 9:e plats och det gjorde även Jesper som slutade på en 15:e plats. Prologen kördes på en liten smal väg som inte var så bra, det var mycket hål i den men annars fin bana.

På efter middagen var det ett ca 45km varvlopp som blev ett samlat lopp med en hel del attacker men inget som fick något utrymme. Så när loppet skulle avgöras så var det en samlad klunga som närmade sig målgång. Alla i laget fanns med i klungan utom Anton Holm var som fick punktering och tvingades bryta. Tanken var att vi skulle fixa till ett uppdrag till spurten men tack vare mycket strul i klungan så blev Erik och Jesper själva där framme men Erik lyckades att köra upp Jesper till en finfin 4:e plats.

Efter loppet var det bara hem till vandrarhemmet och vila inann maten var klar. Det blev pasta och köttfärssås som Mats hade gjort. Mats har verkligen gjort en stor instats denna helg så det har varit lätt att vara cyklist, bara och cykla och inte behöva tänka på massa annat.

3:e etappen var ett 190km långt linje lopp och vi hade bestämt oss för att vi skulle vara med och tävla idag. Jesper var med i morgon utbrytningen som redan gick efter 500m och den bestod av tre man. Det blev en ganska lung öppning av loppet i klungan. Men efter ca 8mil så började det hända saker även i klungan och det bildades en 17 manna grupp där jag, Erik och Christian var med i men han punkterade och vurpade så han tvingades kliva av. Vi plockade in dom tre man som var loss men Jesper hade bränt sig i den uttbrytning så han tvingades bryta. Vi hade ett mycket bra sammarbete i ledar gruppen tills vi gick in på sista 30 km, då blev det mycket stötar och ett riktigt tjuv och rackar spel. Det gick en man solo ganska tidigt och resten splittrades ordentligt sista milen. Jag lyckades gå med ganska bra men på slutet så blev jag 6:a på etappen och Erik blev 10:a, vilket jag är mycket nöjd med men vi gjorde en riktigt bra lag insats idag !

Till Helgen ska vi köra Östgöta loppet och hoppas på en lika bra laginsats då !
// Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar