fredag 16 september 2011

Eriks 2011-lista

Dax att summera vad man ställt till med under 2011:

Årets EPIC-moment - Östgöta cup
Första varvet på banan gick CC upp i kantvinden å satte allt på att försöka spräcka av fältet, jag va på hugget denna dagen å lyckades placera mig perfekt på vingen bakom. Låg där i lä å matade 400W i pedalerna å tänkte; Här ligger jag perfekt på vingen å får ta i duktigt, mäktigt jobbigt dom har det där bak nu.. . Härlig känsla!

Årets avrättning – Hammarö linje
Näst sista varvet på Hammarö linje håller det på att avgöras, CC sitter med 3-4 man å försöker stöta sönder. Jag svarar på en, hör hur det rasslar till bakom å så kommer Ludvigsson på nästa. Nu avgörs allt, jag kastar mig ut å försöker komma in på rullen, pressar allt jag pallar men kommer liksom inte riktigt in i suget. Ludvigsson fortsätter att tok-köra, efter 45 sek vänder han sig om å ser att jag fortfarande e på håret att komma med. Då ställer sig grabben upp å trycker ner lite till…det blev liksom sista hugget å jag fick se mig besegrad.

Årets jobbigaste – Åstorp CUP
Sett till SRM-mätt ansträngning så är detta race mitt hårdaste i karriären, Flög mer eller mindre av i varje backe runt Söderåsen å fick jobba mig tillbaka. Attackerade frenetiskt timme 3 för att försöka skapa lite lucka inför stigningarna men tilläts aldrig komma iväg. Sista halvtimmen hängde jag på repet, kändes som att dan aldrig skulle ta slut men tog mig dock i mål till sist. Dock till den dåliga nyheten att två av våra ryttare hade fått åka till sjukan efter en vansinneskrasch. Nä den här dagen blev inte som jag hade hoppats på.

Årets roligaste - SM Gesunda
SM är höjdpunkten för de flesta, så även för mig. Gesunda är inte alls min bana, enda chansen att ta en placering var att komma iväg i utbrytning. Tillfället uppenbarade sig å jag tog det, gruppen körde i rasande tempo och det var en häftig känsla att sitta med frontgruppen in i Gesundabacken för sista gången. Här blev jag dock smärtsamt påmind om avsaknaden av sådär 200 träningstimmar, benen fixade inte den lilla fartökningen å jag fick ge mig. Hoppades sen på att proffsen i gruppen bakom skulle köra in allting (som dom va nära att göra) men icke så det blev många "tänk-om" tankar i bussen hem efteråt; Tänk om jag fixat sitta med över krönet sista gången...

Årets kurva – Åstorp GP
Högersväng i nerförsbacke, kan inte bli mkt roligare! Nerför Åsen i raketfart å jag var bara tvungen att attackera nästan varje varv, sen utgången på stora vägen i 75 knyck, man bara ryser av välbehag av dom minnena.

Årets GP - Mumien GP
Jag är lokalpatriot å utnämner detta GP till årets bana! Perfekt i mitt tycke; massa 90-grader svängar å knixiga partier. Att jag vann gjorde ju inte saken sämre :-P

Årets fixare - Mats
Säg hej till mannen som fixar å får en att känna sig som betalt proffs; Cyklar, kläder, resor kors å tvärs över riket, mer kläder, cykel-mekkning osv. Sover den människan mer än 2 timmar om dygnet? Tack för allt detta Mats.

Årets krasch – Chrilles stolpe-in
Året 2011 bjöd på en del riktigt otäcka krascher för Epics del, denna krasch var spektakulär på sitt sätt; explosion-punka på framhjulet, okontrollerbar cykel, radio-styrning rätt in i målstolpen. Bang! Christian kom undan med ett förstört framhjul och en snitthastighet på typ 80 km/h på detta 19mils race, målmaskinen fick tokflipp av den där stolp-drullningen.


Vill passa på att framföra mitt stora tack till MCK och alla övriga sponsorer och hjälpare som gjort lagets 2011 möjligt! Även om vi kanske inte presterat många topp resultat i år så har vi iallafall synts på nästan samtliga svenska tävlingar + en hel del danska. MCK-EPIC är i allra högsta grad en del av svenska elit-lvg cirkusen!

/Erik