fredag 8 juli 2011

Inställd etapp

Idag var det meningen att vi skulle köra den sista linjeetappen av U6 Cycle Tour. Men innan vi hunnit byta om och sticka ut mot Ekedalen, där dags etapp skulle avgöras, fick vi beskedet att det ligger fullt med olja på 3 olika ställen av banan, bland annat i målbacken.
De flesta som kört U6 vet att delar av ortsbefolkningen verkligen inte tycker om denna tävling. Tidigare har det bl.a. visat sig genom förstörelse på campingarna, cykelstölder eller skrift i asfalten längs banorna. Nu alltså även direkt sabotage mot tävlingsbanorna som gör dem livsfarliga att köra på. Tydligen hade ett gäng ungdomar från Grenland Sk blivit prejade av vägen av en bil när de tränade på dagens bana igår.
Frågan är hur dessa människor tänker? Med så mycket olja på vägen kan lika gärna en bil eller motorcykel åka av vägen med katastrofala följder... Är det verkligen så jobbigt att som Volvoraggare behöva undvika max 3 vägar i Tidaholm under en enda vecka per år?

11 kommentarer:

  1. Cycklister ska hålla sig på cyckelbanorna.
    När det spärras av så folk varken kan ta sig hem eller till nödvändiga sociala inrättningar
    är det inte konstigt om folk blir förbannade.
    Sedan när cycklisterna är totalt respektlösa och kör i bredd mitt i vägen så kan man undra om det inte är en ren provokation.Vi bilister betalar enorma vägtrafikskatter för att använda vägen,vad betalar cycklister. Nej som sagt,håll er på någon öde väg i skogen eller för cycklister avsedda cyckelbanor istället för att blockera en hel stads infrastruktur.

    SvaraRadera
  2. Så du tror inte dessa cyklister har ett liv utanför tävlingscyklingen? Att dom inte betalar vägskatt? Att inte en enda cyklist har körkort, kanske?
    Att bli förbannad är en sak, men att sabotera för cyklisterna, preja dem av vägen och liknande? Är detta en bra lösning? Knappast, va?
    Sen kan man ju inte direkt säga att U6 blockerar en hel stads infrastruktur. Dels är det inte mer än ett par vägar per dag och dels är Tidaholm knappast en stad...

    Förresten stavas varken cykel eller cyklist med ck...

    SvaraRadera
  3. Du kan snacka dig varm för dessa jävla cykelmarodörer bäst du vill. I slutändan är det ändå vi Tidaholmare som bestämmer om här ska vara fler cykeltävlingar i framtiden och eftersom de flesta cyklister som kommer hit beter sig som idioter är det knappast troligt.
    Sedan,vad har du fått det ifrån,att det bara är ett par vägar om dan? Fem dagar av denna vecka är hela jävla tidaholm blockerat.Fråga gärna vem som helst som bor här.

    SvaraRadera
  4. Att sedan Tidaholm som samhälle kommer att förlora ett par miljoner i kassan både för turistnäringen, handeln och kommunen gör ju absolut ingenting.
    Om, vilket jag hoppas, U6 fortsätter, men på annan ort, utan population bestående av banjospelande volvoraggare med IQ lägre än en burk fiskbullar skulle det inte förvåna mej om hela Tidaholm blev en anstalt, frivård och sluten psykiatrisk.....

    Tragiskt att inte Tidaholms kommun och handelsmän agerar ännu, men sent ska syndaren vakna....

    U6 kvar men gärna i ett samhälle med huvudet i 2000-talet

    SvaraRadera
  5. Eventuellt klirr i kassan går väl åt till att fixa all skadegörelse eftersom dessa U6 cyklister verkar ha som sedvänja att vandalisera orterna de besöker.
    Kanske är det det du menar med 2000 talet för förr i tiden uppvisade ju åtminstone folk vanligt hyfs & fason i städerna de gästade.

    SvaraRadera
  6. Som Tidaholmare blir jag oerhört besviken när några idioter beter sig såhär och saboterar för tävlingen. Denna vecka är väldigt värdefull för Tidaholm och det krävs inte någon speciellt stor ansträngning att undvika tävlingen för den som vill.

    Hoppas verkligen att U6 körs vidare i Tidaholm även i fortsättningen!

    SvaraRadera
  7. Är personligen inte så glad över att tävlingssträckorna hålls i Tidaholms stadskärna.
    Däremot måste jag säga,att visa sitt missnöje på ett sätt som kan få allvarliga personskador som följd och inte bara för cyklisterna, är otroligt respektlöst och jag hoppas personen/personerna som ligger bakom får ett kännbart straff.

    SvaraRadera
  8. Hej! Jag är själv inget större cykelfan men tycker ändå det är trevligt eftersom det blir lite liv och rörelse i stan. Därmed inte sagt att jag respekterar folk som blir förbannade när vägar spärras av och de inte kan ta sig dit de ska, men att hälla ut olja på vägen...vad säger man, vilket jävla tilltag.

    SvaraRadera
  9. Det är nog läge att flytta U6 från Tidaholm. Det finns massa kommuner som skulle ta emot en sådan här ungdomstävling med öppna armar.

    SvaraRadera
  10. Öppna armar...nja, det tror jag knappast!

    SvaraRadera
  11. Anders Ekh MCK Epic Elit

    Tycker verkligen det är tragiskt att folk vill förstöra för en sådan fin tävling som U6. Själv låg jag på 2 plats inför näst sista etappen och var sjukt sugen på att köra som en galning under ekebergetappet. Istället blev det inställt. Som cyklist lägger man ner extremt mycket tid på träning och att mötas av sådanhära motgångar när man är i form ger inte direkt motovationen en kick.

    Hoppas tävlingen fortsätter i Tidaholm och att alla kommer överäns. Sedan, sluta var anonym och stå för vad ni säger!

    SvaraRadera