söndag 19 september 2010

Och priset går till...

Efter 200+ individuella starter och över 2000 totala tävlingsmil; nu är säsongen 2010 för EPIC MCK elit avklarad! Det tänkte jag fira med en prisutdelning så som elitsäsongen sett ut från min alldeles egna sadel. Och priset går till...

*Årets GP-bana*
Götene GP 15/5; Pannkaksplatt, perfekta kurvor, bra upploppsraka, denna GP bana har allt jag kan önska mig. Poängsystemet för finalkvalificering gör dessutom varje varv till en tävling i tävlingen.

*Årets linje-bana*
Glasrikesresan 28/8; Långt å platt, finns inget bättre! Grusinslagen med det blöta vädret gjorde årets upplaga till ett äventyr av epi(c)ska proportioner. Synd att inte fler tävlingscyklister har upptäckt denna tävling ännu..

*Årets kurva*
Götalandsmästerskapen Åstorp 12/9; Högerkurvan ut ur Åstorp e magnifik, över 60km/h å man vill bara attackera ur den som besatt på varje varv.

*Årets hårdaste*
Scandinavian Uppsala 8/5; Kändes ung som att köra GP lopp.. i över 4 timmar..med duktiga holländare å danskar.. Kryddat med regn på slutet å detta blev årets hårdaste tävling för mig.

*Årets acid-trip*
Hilleshög linje 25/4; I nyvaket tillstånd på första varvet när Borås bestämmer sig att gå upp å köra allt i första backen. Sittande på 15 rullen lyckas jag som sista man komma med gruppen som går iväg, får tvärlåst överkropp och split-vision seende på köpet av syran som sköljde över mig.

*Årets läskigaste*
Borås GP 29/7; Blött med 100% gatsten när det kraschades till höger å vänster hela tiden. Vet ännu till denna dag inte hur jag lyckades att inte gå omkull själv.

*Årets vackraste*
Tour of Jämtland 5-8/8; Solsken och fantastiska vyer blev vi bjudna på under detta helproffsiga arrangemang. Sverige (och Norge) visade sig på sitt allra bästa humör.

*Årets plåga*
SM tempo Sollerön 23/6; Med kassa ben redan på första km blev detta lopp ett lidande som övergick till mardröm då G Larsson passerade mig redan vid vändpunkten å försvann i ett moln av rök kort därefter.

*Årets roligaste*
GBG City Criterium 20/8; Uppvärmning i sitt eget kvarter å tävling inför familj å vänner på hemmaplan på en mkt bra bana gav det lilla extra som gjorde denna tävling till höjdpunkten på årets säsong för mig.

Tack alla sponsorer, lagkamrater å ni andra som hjälpt till under denna säsongen. Å tack alla ni andra elit-cyklister som EPIC har fått kriga mot, utan er i klungan så blir det inga tävlingar!

/Erik

lördag 18 september 2010

The B the B the Bus is on fire..

Elfel och en mindre brand i vår buss igår kväll tvingar merparten av laget att ställa in tävlingshelgen i Västerås. Jimmy kommer ensam att representera Epic-MCK dessa sista lvg tävlingar säsongen 2010. Kör hårt Jimmy!

söndag 12 september 2010

Numerärt underläge på Götalands

Tyvärr få startande på denna ganska sjyssta bana (med Sveriges bästa högerkurva!), Borås med flest man fick ta på sig huvudansvaret i klungan. Med 4 mot 3 vid 11 mil var inte frågan om utan när läget infann sig; Ove Nilsson kunde stöta sig loss, vi valde att släppa, farten dog och vi hamnade i klurigt läge. Steve som varit på grönbete lyckades då plötsligt komma tillbaka å fick ta på sig rollen som meste farthållare, något han skötte riktigt bra. In i sista backen så luktade det hårdkörning lång väg, det kom dock av sig då Åbom+Åleheim snöpligt gick i backen å vi andra inte ville utnyttja läget som uppstod. Samlat i klungan in på målrakan där vi inte hade så mkt att hämta, Ove höll precis undan å det blev ingen vinst för oss idag heller :(

På det hela dock en ganska kul tävling, en hel del glad attackkörning blev det. Ett plus skall utdelas till hetlevrade Lindau, Jönköping CK, som står för nästan samtliga attackförsök bland ensamvargarna. Mer sånt!

/Erik

Götalands Tempo



Vi gratulerar Jimmy som körde hem segern i årets Götalandsmästerskap i tempo disciplinen. Loppet avgjordes i Åstorp i lätt regn redan från start.

onsdag 8 september 2010

LVG Serietävlingen på Kviberg

Ikväll samlades nog på samtliga tävlingscyklister i Gbg-området för en GP tävling á ca 40min, vi sysslar ju inte med den största sporten i stan å alla fick nog lite tanighets-komplex när en hel hög med kamphundar bärandes på långa kättingar plötsligt dök upp i målområdet innan start.. dom såg ut att kunna springa fortare än klungan tom med kättingarna på. Hur som haver satte vi av i ett skönt 50-tempo från start för å grilla lite, planen var att hjälpa Steve att samla poäng för gbg-serien och samtidigt få hans främste kombatant Lunkan att tappa sin ledning.. nu gick det kanske inte riktigt som vi hoppats på men vinst blev det iallaf å såna är välbehövda för oss Epic:are.
En liten se-upp-varning skall också delas ut för MCKs kommande stjärna Emil som kan det här med köra cykel trots sin unga ålder. Vänta bara till hans juniorkassett tas väck, då kommer det bli åka av!
/Erik

måndag 6 september 2010

Svanesunds 3-dagars avslutat


Efter en snabb sista etapp på 16 mil, kunde Jimmy kliva upp på pallen som total 3a i loppet. Slagen av Sebastian Balck och Lucas Persson, båda Team Cykelcity.

söndag 5 september 2010

Svanesunds 3-dagars



Idag kördes den 2a och 3e etappen av 3dagarsloppet på orust. Dagen började illa med att Reck blev inblandad i en stor vurpa på GP loppet, bruten tumme och klinga i överarmen som resultat. Stackarn har inte haft tur i år! Jimmy lyckade ta sig loss i en mindre grupp och slutade 4a. Resten av oss satt med fint i klungan i mål.


På eftermiddagen var det dags för tempoetapp. Jimmy gjorde ett fint lopp och slutade 3a! Erik körde in som 26a, Steve blev 51a, Johan och Johan rullade runt med sikte på morgondagen. Jimmy ligger nu på en sammanlagd 4e plats 10sekunder bakom.