lördag 26 juni 2010

Abstinens


Första helgen utan träning sen evigheter, nu skall batterierna laddas efter vårens alla bravader är det tänkt.. men redan efter en långfrukost kommer suget igen. Starkt som knark. Besvikelse/glädje för tävlingsresultat glöms förvånansvärt snabbt, tävlingscykel handlar om nog egentligen om ngt annat; det är en livsstil som äter sig in i märgen på en.
/Erik

måndag 14 juni 2010

Södertälje

Johan lyckades hitta en trådlösa uppkoppling längsmed E4an, det gäller ju att suga hjul även efter tävlingarna! Men då han såklart vägrar att befatta sig med tempo;)så får rapporten om lördagen komma in lite efter.

Banan var en kuperad 23km bana med trekantsvändning. Alla utom Steve slapp det förutspådda regnet men bjöds på rejält med blåst. Så det gällde att fördela krafterna väl.

Denna helg var inplanerad som genrep inför kommande SM. Alltså en chans till tävlingstempo och sen lite blandade upplägg för söndagens linje med det gemensamma att alla skulle vara helt slut i mål.

Med 1a, 3e och 4eplats på tempot och en 3e plats på linjet så får vi känna oss mycket nöjda även med resultaten. Så nu ska vi finslipa det sista inför V25 drabbningar.

Däremot kan jag bli lite trött på all denna "klungpolis-köra i kapp allt men sen inte göra något därefter" mentalitet, som var så populär på linjet.

Då är det ju extra kul att kunna lägga sig och avnjuta lite tempo träning med Crille i medvinden de sista 20minuterna innan varvet för att sen överlämna till johan som hade full sprätt i backen för dagen. Han hade efter rätt laddning i lördags kväll hittat sprättar benen igen och levererade en fin tredje plats(utan nångon av klung poliserna;)
/Jimmy

söndag 13 juni 2010

Södertäljeloppet

Ett långt kuperat varv + 8 ganska tuffa tuffa varv om 5km. Vi var med på allt och körde offensivt förutom en miss då 3 cc, 1 Örebro och 1 Valhall kom iväg. De fick snabbt en ledning på ett par minuter. Vi gick upp med hela laget och lät Christian, Jimmy och reck köra med förhoppning om kantvind. Tyvärr lite för lättåkt men vi fick iaf ett utdraget fält in i backen. Jag stötte på toppen och körde ett tag innan Jakob södergrann kom ikapp. Vi rullade på och körde in utbrytarna med 2 varv kvar förutom landström som gått loss solo. Södergrann stötte näst sista gången i backen. Var tyvärr lite sen att reagera men kunde lite senare stöta själv och rulla in som 3:à. Härligt för självförtroendet efter en kämpigt vår. / Johan b

söndag 6 juni 2010

Nationaldagsrundan


Vår "vinst" i detta helsköna motionsarrangemang firades med 3h straffträning å lite glass. Christian å Jimmy gottade sig med amerikanaren, jag blev sugen men då jag redan ätit 2 mazariner under loppet nöjde jag mig med en piggelin istället, den va smarrig

Sverige e fantastiskt!

/Erik

fredag 4 juni 2010

NDL

Nationaldagsloppet nästa!

Den som vill prata lite eller mäta sina krafter med EPIC Mölndals Elit är välkomna till den trevliga NDL rundan nu på söndag 6 juni! Fint arrangemang och alltid bra väder! Bl.a. Jimmy Rönn och Erik Saeden som tillhör de bästa i Sveriges elitklunga, står på startlinjen på Kviberg kl 09.00.

Vi ses!
EPIC Mck Elit

torsdag 3 juni 2010

Falköping Cup

Falköping Cup - eller "konsten att cykla en tävling utan att tänka för mycket på sitt nästan ihopläkta nyckelben"

Efter Kinnekulle satt ju vi i EPIC Mölndal med en andra plats att förhålla oss till inför fortsättningen. Fortsättningen innebar Falköping i söndags. En bana med 10 platta mil (med mer kantvind hade det blivit en helt annan tävling) och sen 11 tuffa avslutningsvarv med en backe på sammanlagt ca 1,5 km uppdelad i två partier.

Cupen är lång detta år med ganska många tävlingar, och ambitionen för EPIC har inte varit det sammanlagda, utan snarare att göra några bra resultat på enskilda cuper. Men det ger förstås extra motivation att gå in i en tävling med en andra plats i sammandraget. Vi var alltså rejält taggade, och tänkte göra så gott vi kunde som lag och som enskilda prestationer. Kongo och dansken, lika taggade dom, stod för proffsig back-up i servicebilen plus ett stort uppbåd langningspersonal i backen. man tackar!!
Att bara köra för Erik var inte aktuellt, när motståndarna har flera kort, och cupen som sagt är låång. Taktiken var att på ett defensivt sätt finnas med i de grupper som kanske går iväg i ett tidigt eller en bit in i loppet. Inte driva attackerna, utan bara följa med de som ser ut att kunna hålla. Jocke, Christian och Steve fick den rollen, medan Erik, Jimmy, Brengdahl och Renhage skulle sparas och stöttas så länge det gick, så att dom kunde vara med och "sprätta" inne i backarna, när Cykelcity mfl nog skulle sätta in de avgörande attackerna.

Över till nyckelbenet som jag bröt 5 veckor tidigare. 3 veckor efter operationen gick det bra att cykla ganska normalt, och 2 veckor senare var jag alltså med på starten igen. Pga osäkerhet fick jag en mer fri roll som hjälpryttare. Då och då gick det att koppla bort det faktum att man nyligen gått i backen ganska hårt, och har ett fastskruvat och bara nästan ihopläkt nyckelben på vänstersidan. Ibland inte, och man blev lite fegare än vanligt. Inte minst när man skulle svänga vänster. Eller när någon vingla...eller man hörde kraftiga inbromsningar...På det hela taget var det ändå mest kul att vara tillbaka, om än också lite "nåjjigt". Kul att många uppmärksammade att man var tillbaka osv

Tillbaka till tävlingen. Som en av två (sportdirre Mats Harring är den andre) som brukar lägga upp vår taktik, tyckte jag att laget skötte sig utmärkt denna gång. Vi fanns med där vi skulle, utan att förta oss, och när vi kom till avgörandet, var det inte fel på lagarbete eller positionering, utan det var bara det att andra kunde attackera och cykla lite fortare än oss. På det hela taget var vi ganska nöjda ändå när vi satt i bussen på väg hem och summerade dagen. Jimmy imponerade med att orka överbrygga solo från en grupp till en annan och slutade 16:e, bäst för dagen. Erik hamna tyvärr strax utanför topp 20, och föll därmed en del placeringar i totalen. Extra uppmärksamhet tänkte jag även skänka Christian som efter en tung period, med sjukdom vid fel tillfälle, nu verkar vara tillbaka. Stark hela dagen, tog mycket ansvar på den platta delen, och kunde även, trots sina 93 kg, dra fram Jimmy och Erik de första två gångerna i backen, fast det gick riktigt hårt.

Nyckelbenet då? Jo tackar som frågar, pga nervositeten och anspänning, var jag redan efter 30 min tävlande stel i nacke och axlar, men dagen efter loppet, när jag och Christian var ute på en go fikarunda i solen, kändes kroppen (och benen) bara ännu bättre än innan.

Reck