måndag 24 maj 2010

Oskarshamn 2-dagars



Då har man precis kört klart Oskarshamns 2-dagars. Då det var många i laget som skulle spendera helgen åt trädgårdsarbete och ha kvalitets tid med frun, inget fel med det...Fick Jag ensam bege mig till östkusten. Prologen var väl en hyfsad start med en 13:e plats och ett saftigt Gp lopp på eftermiddagen med en gatstensbacke gjorde ju inte dagen sämre. Landade till slut på en 11:e plats i totalen efter första dagen. Linje etappen mätte runt 11mil på en 7,5 km bana. Det var väldigt regnigt och blött och det blev en del vurpor men jag hade turen på min sida denna gången. Det var flera som prövade lyckan att gå loss men det avgörande rycket blev inte förrän på det 4:e sista varvet. Jag gick med och det bildades en grupp om 5 cyklister. nästan alla lag hade varsin cyklist representerad och samarbetet fungerade riktigt bra. När vi närmade oss finishen 500meter på det sista varvet blev det riktigt hård körning i gatstenens backen och jag var tyvärr tvungen att släppa några meter till mina utbrytarkollegor. Jag gick imål som 5:e man och kan inte säga att jag var missnöjd med det. Min tid räckte till en 4:e plats totalt och en erfarenhet rikare!

// Jocke

torsdag 20 maj 2010

Ett helt ovanligt träningspass på vån30


Är på jobbresa i Dubai och fick lite tid att köra Stu intervaller med denna utsikt imorse.. Märkligt ställe det här, ofantliga rikedomar (och skulder) i kombination med otaliga indiska "slav-arbetare" som städar upp allt som e smutsigt. 43 grader utomhus + SUV-mecka gör det här stället helt livsfarligt att cykla på. Jag längtar redan hem till vårt sköna lagom-land å föreberedelserna för nästa cup-tävling som lär bli tuff. Ins'Allah!

onsdag 19 maj 2010

En helt vanlig kväll

Eller hur var det nu, på schemat står det max-backintervaller och sen som grädde på moset lite klassiska 40-20. Mina kumpaner för kvällen Johan och Cristian står redo när jag kommer sen som alltid till uppsamlingen. När "king of the hill" Erik är och roar sig i Dubai får vi andra ladda, är man tvåa i sverige cupen så är man!

Målet med kvällen var att köra riktigt hårt och kort. Tror vi lyckades ganska hyffsat när vi efter ett gäng intervaller gemensamt insåg att den varma vårkvällen övergått till illamående och huvudvärk. Men på nått sätt är det ändå banne mig lite mysigt. Att sen få köra 40-20 med mål att få sig själv att flyga av, satt såklart som en smäck.


Här kan man tro att Crille skulle vilja byta ned johan i backen...

Men efter en titt på johan blir man inte lika säker.


Själv är jag för trött för att fastna på bild.



Uppladdat för 40-20, och som alltid rävspel om vems rulle man ska ta, och som ni ser fick lastbilen;)
/Jimmy

söndag 16 maj 2010

Kinnekulle Cup

13 gånger upp för kullen, med tanke på att jag brutit mina 3 tidigare försök så var inte modet på topp när starten gick. För min del var det enkel taktik som gällde; överleva... Försökte att inte spränga mig i backen utan ligga på sista rullen över krönet, en taktik som funkade tills Lucas P spräckte allt på 3:e varvet. En större frontgrupp gick iväg å jag som satt längst bak blev avrättad. Återstod att jobba ikapp nerför vilket lyckades, bara för att varvet senare flyga av igen... Dåliga tankar om att bryta börjar här solka hjärnan men jag lyckas ända sitta med en större grupp som sedan börjar jobba fint tillsammans. 1.5 varv senare sitter vi återigen med frontgruppen. Farten uppför blir på kommande varven något jämnare, ligger återigen å "håller igen" å inte dra mer än 400-450W, struntar i attacker å fokuserar bara på den blåa målskylten. Kommer över krönet för näst sista gången, börjar då inse att jag kommer fixa eventuella cup-poäng!
Då både jag Jimmy å Renhage finns med här kan vi nu köra offensivt med lite attack å kontring. Jag får läget 5-7km från backen å dyngar in en all-in attack. Det lyckas å jag sitter med CC å MA uppför mot målet. Sista minuten e total tortyr å bakom kommer mobben, 30-40m kvar å Stenberg kommer som skjuten ur en kanon förbi. Finns inget kvar å Motala-Olsson tar målet med 0,5m..

Mitt bästa linje-resultat i karriären, hade mkt tur idag men lyckades också disponera krafterna precis rätt å vågade gå på stöt i ett kritiskt skede!

/Erik

lördag 15 maj 2010

Götene GP

Idag körde jag och Jocke Götene GP, Sveriges publikvänligaste och mest fartfyllda tävling(??) Vill slå ett hårt slag för denna typen av arrangemang, det går undan värre, e hyffsat kraschfritt å en massa roliga spurter om å om igen. Såna här race borde finnas på varje större ort i Sverige!

Hursomhelst det såg mkt lovande ut vid start med mulet väder och blöt asfalt. Kasta sig på pace-bilen från start å sen gasen i botten i 45 min e det som gäller. Min kurvteknik e det verkligen inget fel på å jag kunde kapa åt mig ganska många poäng på första halvan av loppet, la mig sen bak lite å försökte bevaka min placering. Hade på känn att det räckte till final å mkt riktigt så fick jag göra upp om placeringarna en kvart efter målgång.
Här hade vi andra inte en chans mot 4st CC åkare som gjorde processen tämligen kort, det blev till att bevaka sista platsen. Tyvärr en riktig praktmiss som jag förlorade 6:e - 4:e platsen på men i ett sånt här lopp e marginalerna verkligen små, det blev en sjua i protokollet för mig idag.

En riktig höjdartävlingen det här, kan verkligen rekommenderas för er som gillar att köra 5cm från trottoarkanter i 53 knyck!
/Erik

fredag 14 maj 2010

Uddevalla 2-dagars tempo

Som jag skrev igår det blir inte alltid som man tänk. Men kör man för allt eller inget blir det väl så ibland.

Istället för vinst blev det ett paraply och ett liggunderlag som följd av Cristians och Jockes 5e och 10e platser.

Själv punkade jag bakdäcket efter ca 1 mil och fick vänta 45minuter på att bli upphämtad, man går ju inte i nått imponerande tempo i strumporna. Trist när hela familjen är medsläpad och som tack får en surpuppa in i mål.

Ps,tack du vänersborgare som lånade ut telefonen, om du mot alla odds skulle läsa här!
/Jimmy

torsdag 13 maj 2010

Uddevalla 2 dagars linje

Tanken var att få en första plats här, men det går inte alltid som tänkt och framförallt inte i cykeltaktik.

Vi var ett av de större lagen och aktiva från start, men efter några minuter är jag och Johan loss med ca 10-12man alltså inget vi i laget var nöjda med.

Att Johan ett varv senare tappat vänster pedal!?! Gör ju inte situationen bättre. Blir för mig till att parkera längst bak i gruppen och ta diverse glåpord för man inte kör. Nästan lite komiskt hur mycket man kan få höra;)

Lyckas tillslut komma loss med ringen och vallentuna (så klart med ett par spurtare) lyckas inte komma loss och slutar på en andra plats.

Var ju anmäld till detta för att köra tempot imorrn men upptäckte igår att det är separata lopp. Så imorrn blir årets första 3milare.
/Jimmy

lördag 8 maj 2010

Skanisloppet

Idag körde vi Skandisloppet i Uppsala, kallt å blåsigt var det å en drös med duktiga cyklister. Jag var en hårsmån att komma med utrbytningen som höll hela vägen...irriterande! Full på syra blev jag ist förpassad till sista rullen på varvet efter å alla ni som tävlat cykel på gp-vis vet hur brutalt det är.. kunde sen bara titta på när 2 mindre grupper till gick loss men efter 3 timmars konstant stötande från klungan befann jag mig nu i survival-mode. Tog mig i mål runt 20a helt tom, får vara nöjd med detta för jag käkade duktigt med styrlinda idag
/Erik

tisdag 4 maj 2010

Hammarö linje

Så där ja nu var det avklarat.
Vilket meck det är att få med sig allt man "behöver" för denna helgen! Som tur är har vår kära klubbbuss fått lite första hjälpen och har återuppstått.

Eller vad sägs om 6 pers med 11a cyklar, ca 38 hjul ett gäng trainers och en massa kläder/packning då det varnats för skitväder. Tror ni att det räckte ;)

Tävlingen ja, platt, snabbt och inte mycket till vind.
Vi skulle försöka att bevaka vår 3e plats i totalen, inte helt enkelt när man ser på motståndet och deras antal. Som det blev höll utbrytningen istort sett hela vägen. Men vi missade att Landström och Stevensson var loss före utbrytargruppen och med så många sekunder tillgodo att vi förpassades till en 4e i totalen.

Nu laddar vi för Skandisloppet på lör, där vi i år ställer upp med eget lag!
/Jimmy

söndag 2 maj 2010

Hammarö GP

Snabbt blött å svängigt; min egen favorit kombo, värre då att skeva till framhjulet med sin egen fot efter 30m! Bort med frambromsen å bara ösa på, 2 varv kvar å samlad klunga så började det sedvanliga böket, jag låg bra till in på upploppet men fick inget riktigt flyt med rullar å tog en 11a, en liten besvikelse. Men vem hade tippat vinnaren?!
/Erik

lördag 1 maj 2010

hammarö tempo

Efter tempot e det vår Jimmy som fightat till sig 3e platsen med ännu ett ruggigt lopp. Vi andra hade inte en chans.. nu packar vi tempo-kitten å kör gp om några timmar. kallt e det oxå brrr