söndag 30 augusti 2009

Grusrikesresan

Jag, Johan, Steke-fit å Ljungblad kom iväg från Gbg på fre eftermiddag efter seklets värsta trafikstockning. Full fart in i mörkaste skogen, marsch i säng å upp i ottan. Efter Ljungblads snack om en proffscyklists värsta mardröm (att komma skitnödig till start) så gällde det att få igång maskineriet illa kvickt innan avfärd mot Kosta. En lätt stissig halvtimme innan start med 3 tjog extra hjul blev det, men iväg kom vi till slut.
Tur att dom första 5-6 milen gick i lugnt tempo för sen blev det mest åka av. Intressant att köra riktigt fort på svängiga grusvägar, man kan väl säga att gränsen mellan vurpa å flytet e ganska hårfin.
Har ingen som helst aning var vi körde men efter en väldans attackerande å diverse utbrytningar så satt jag plötsligt med frontgruppen. Gruppen delades på ett ganska snällt sätt på sista gruspartiet å in mot mål gjorde jag, stärkt av mitt Västbolopp, en stöt med kilometern kvar. Den gick inte hem, då provade jag en till vid 250m å det gick bättre. Hade ingen aning om det först men det räckte tydligen till en 6:e plats. Mest imponerad blev jag nog själv; så där långt har jag aldrig cyklat nån gång förut!
/Erik

En Souvlaki och tzatsiki tack!!!! :-)

Senaste veckan spenderades på Korfu i Grekland, soligt väder och mellan 30-35grader konstant har suttit mumma för själen men inte formen(?). Att semestern hölls samtidigt som svanesund och andra tävlingar var lite olyckligt men det finns ju några till på säsongen. Jag har bättrat på min bränna iaf, tyckte den va lite klen ;-)! Grekisk mat är smaskigt som bara den och det var tur att jag bara var borta en vecka, vågen visar dock bara 1kg mer än innan avfärd.




Innan resan tränade jag som en besatt med många pass bara för att jag visste att jag inte skulle kunna träna så mkt den kommande veckan. Nere i Grekland så genomförde jag 2st stenhårda pass på runt 1,5-2h i tryckande värme och jag var nära att svimma flera ggr trots ett stort vätskeintag. Att det sedan inte finns en enda platt del på norra delen av ön gjorde inte saken bättre, backarna var ett par kilometer långa och med många roliga serpor både utför och uppför (synd att man inte hade en bättre cykel för då hade man kunnat trycka på bättre utför, vågade inte det riktigt. ni förstår när ni ser cykeln). Lutningen i dom flesta backarna låg runt 6-15% ibland kunde man se någon 25-30% skylt och då fick jag snällt hoppa av cykeln och springa/gå upp. Materialet tillät inte att man ställde sig upp och bände så därför blev det till att springa uppför backarna. Det blev tufft ändå för pulsen låg stadigt runt 175-185 slag även när jag sprang. Grekerna måste undrat vad jag var för idiot som kom upp på toppen av backarna med en vidöppen mun och flämtandes som en gravid kvinna just på väg att föda. Att cykla i såna här klena berg gav mersmak och nästa år får det bli en "riktig cykelsemester" till alper eller dylikt.





Cykeln!
Hyrdes av en gammal gubbe som hette Nikos, jag berättade att jag kallades Niko här hemma och han erbjöd mig då genast sin bästa hoj(?). Betalade 3euro för den :-)! Se bilden här nedan för att se både cykeln och det fantastiska landskapet. Den cykeln vinns det inga lopp på men den räddade min träningsvecka.



Märket var Comfort och den hade en stor bekväm sadel.
Ses på tisdag på träningen och innan dess så skall jag ha hunnit ut på 2st pass, bara att hoppas att man inte är alltför dassig i kroppen nu.
/Niko

fredag 28 augusti 2009

Glasriket

Jepp nu är det dags för en av höstens större cykelevent, Glasrikeresan, intressant att se hur många det blir tillslut. Prispotten kan man ju inte klagapå. Tyvärr krockar ju detta med Svanesund´s 3 dagar som är en personlig favorit. Hade varit svårt att välja mellan vilken av dessa det skulle bli. Då rykte storebror in och flaggade för bröllop denna helg. Så nu blir det två dagars vila och mumsande på tårta istället…

Laget kör Glasriket och kommer säkert att lämna en rapport om bravaderna här.
/Jimmy

onsdag 26 augusti 2009

En sådan dag....

Tror att vår egen björn har tagit upp ämnet för en tid sen på sin egen blogg(som alltid läsvärt). Alltså hur man gång på gång tar beslut som leder en längre och längre in i cykel-strul-träsket.

Jag var i valet och kvalet igår gällande om jag skulle ge mig ut och köra med klubben eller om jag skulle stanna hemma och tro att jag var sjuk... efter endel klurande och en halvliter kaffe senare så är det ett GO. Ja menar varför vara hemma och vara olidlig när man kan ha det nice med goda vänner i solen....

dohhh,
5min ut första regnstänken kommer.
15min ut första punkan kommer i regnet (tänker här vända, men så kommer Björn och Grant), jag byter slang och lovar heligt att den kommer att paja även den inom en snar framtid... Grant ser lite skeptisk ut.
45min ut trion kommer 3min sent till samlingen pga att jag punkat och ubernoga kollat däcket. Inga cyklister där inte.
46min ut jimmy pajar slang nr 2... visar sig vara vulkningen runt ventilen som är kass.
Här tänkte jag ge upp och åka hem och vara ännumer olidlig än om jag stannat hemma i förstahand.

Det är då det vänder, Eldsjälarna Aase och Katarina löser allt från försäljning av billiga slangar till samband med resten av gänget, tack tack. Coolt det räcker med ca 2min kontakt med någon ur support teamet Harring för att bli på bra humör!!!
Inte ens regnet påvägen till kungsbacka kunde dra ner leendet.

Det är inte ofta det sker men när man bryter stulspiralen så är det banne mig värt det. Det blev ju en riktigt trevligt tjötpass trots allt.

Och nu har jag bestämmt mig för att dyka upp på serietävligen (Diresödstempot) i kväll trots allt. Givetvis med fulltävlingsmundering. Får se hur det känns.
/Jimmy

måndag 24 augusti 2009

No.2

Nu upp i ledningen att ro hem lagets 2009krasch-pris, vad kan det bli tro? Ett par stöd-hjul kanske

/Erik

måndag 17 augusti 2009

Burseryd

Ännu en tävlingshelg till ändå, denna gången klassiska Burseryd.

GP på lördagen i regn. Jimmy och Erik var aktiva och med på det mesta. Själv får jag skämmas.
Att sitta med kalasben längst bak i klungan pga att huvet inte riktigt är med hjälper inte laget. Trots många försök kom varken Erik eller Jimmy loss och det drog ihop sig till klungspurt (förutom för Sandell som gick solo på slutet). Lite mer taggning beställdes till söndagens Västbolopp.

Västboloppet som brukar vara en av de mest lättåkta tävlingarna i kalendern bjöd på ovanligt mycket vind och blev en ganska tuff historia. Med två stora starka lag som Cykelcity och Glasrikeresan i fältet var taktiken ganska enkel för MCK. Var med på allt som dessa två lag skulle kunna vara nöjda med. Vi fördelade jobbet bra i MCK och turades om att gå på attackerna. På tredje varvet av sju kom jag och Erik iväg i en grupp på 20-30 man som kom att göra upp om tätplaceringarna. Attackcyklingen från gruppen började med knappt två varv kvar och det var främst Lucas Persson som hade pigga ben. Killen kom loss med 25km kvar och gick solo. De flesta bakom var nog trötta för trots 4-5 cykelcity och 4 boråsare kom vi inte ikapp Lucas. Lite dåligt samarbete i gruppen där de flesta förlitade sig på Cykelcity bidrog väl också. Med några km kvar försökte Erik brygga upp till 3 killar som gått loss från utbrytargruppen nån minut tidagare. Han kom inte ikapp men höll undan och tog en fin femteplats. Själv rullade jag in som elva.

Gott med en liten personlig revansh för lördagen och nu ser vi fram emot Falköping nästa helg.

/Johan

tisdag 11 augusti 2009

Gött med lite längre lopp

För visst är det så jag att jag föredrar långa linjelopp före korta gp, passar mig bättre helt enkelt.

Förts får jag börja med en liten ursäkt för den långa semestern från bloggen...

Mck-elit var ju och körde Scandinavian open förra helgen, och vilken helg det blev! Första dagen på en månad där man inte behövde fundera över om det skulle börja regna.. Och som topping på det hade vi den evigt inspirerande Reck på radion i följebilen. Loppet i sig blev tufft som det bör och mer än en gång kunde skånska"upp upp" höras på radion. För det är ju så med denna typen av lopp om man inte är där framme åker man ut där bak...

Själv kunde jag vara med och köra de första 10-11 varven innan det blev lite mer ren överlevnad, men med tanke på tidigare teknik och att det var en 1:2 så är jag ändå nöjd med att ha gått runt och komma in med huvudklungan imål. Stort tack alla som hjälpte till runt om.

Som vissa kanske har hört så fick jag chansen att att gästspela med Cykelcity sköna gäng i helgen...

Fredag em; jag är inställd på en helg med en massa distans och benen möra efter ett skönt block av träning efter scandinavianopen. Då ringer telefonen och vips så byts distans och Madonna konsert ut mot Fyen Rundt.

Kan erkänna att jag var lite nervig efter att ha tackat ja... skulle klungteckniken sitta i efter helgen eller vara bortblåst som vanligt?? Som lite extra krydda fanns ju fakta som; Danmarks största endagslopp, största startfält(170st) Mikalel Rasmussen, saxobank ca 15st capinordic, totalt 21mil, mm.

Men med en gym uppbackning av teamet så lyckades jag överleva och dessutom ha riktigt roligt, fan det är ju så här cykling ska vara (ja förutom att jag gärna skulle sitta med i rätt utbrytning oxå ;) Balk knep en 10plats, starkt kört grabben!Det är ju helt galet vad jag lärt mig på bara två helger! Får se om man kan få nån nytta av detta till helgen då vi i mck kör burseryd lördag/söndag.

/Jimmy