tisdag 28 april 2009

i fel ordning men...

Ursäkta att jag tar det i fel ordning, men tidsbrist har gjort att det blir lite omvänd kronologi.

Dagen får jag säga blev väldigt lyckad även om jag själv inte tränade lika mkt som alla andra. Trots att jag är gräsänkling och hemma med vård av "lätt" sjukt barn, fick jag ihop en dryg timme på TC i källaren (mina astma-luftrör gladdes säkert lite extra åt det). Gick rätt bra faktiskt, klämde hela 40 st 40-20 styrkeintervaller med rpm mellan 50-60 på mellan 370-390 MonarkWatt! Kändes mkt bättre än under söndagens extra hårda pass då jag pga allergi hade en riktig piss-dag förutom på slutet. Nu kändes det nog ungefär som i fredags då jag i lätt rullande terräng under 45 min körde på 53-11 kring tröskeln.
Åter till denna dag, alltså tis. IKEA med barnen, köttbullar till barnen lax till mig, iväg till mtb teknikbanan i klubbstugan där sonen Gustav cyklade och plockade maskrosor tillsammans med lillasyster.
18.15 var det dags att möta övriga i MCk och köra pace-träning. Trevligt även bakom ratten! Hastigheter mellan 50 och 80 km/h blev det på ett ungefär.

För att då backa bandet, så tänkte jag även bara kommentera vår trevliga första tävlingshelg. Östgötaloppet, helt utan vurpor!, var dagen då Eric redan efter 4-5 km stack loss från klungan och sen såg vi inte honom så mkt mer. Någon av borde göra det, eftersom ganska många anslöt efter någon mils körning. Det var verkligen vår svaga punkt under loppet, att ingen orkade vara med då..men premiär var det ju så ingen fara med det, och sen var vi med och attackerade desto mer andra halvan av loppet, dels för att få bra träning och för att det är kul. Sist jag körde östgötaloppet var nog på -90 talet, så banan var ny för mig. Mycket trevlig sådan, inte minst slutvarven.
Väl i mål gladdes vi både åt Erics 6:e plats, alla våra attacker, solksen och hyfsade ben och per telefon att Jimmy och Christian blivit 2:a resp 3:a på Hilleshögtempot. Med lite bättre förberedelse innan det loppet hade nog sekunderna ner till Åleheim kunnat putsats en del....

Hilleshögsloppet hade färre deltagare och 3 större klubbar i MCK, MA Borås/Glasriket och Ringen. Planen för dagen, eftersom det inte längre var premiär, var att kräva ite mer ansvar av oss själva att verkligen vara med när det gäller, att tvinga oss att skapa och gå med på attacker (även när det inte alltid passar en själv). Lämpligt för oss hade varit om våra tempohästar från gårdagen, som ju dessutom bara kört 15 km tempo, kunde komma med i en tidig utbrytning. Och precis så blev det! Efter några hundra meter kontrade Rönn på en attack, fick med sig för dagen viktiga utbrytarkollegor i form av MA och Ringen, Christian anslöt, och saken var biff för oss...eftersom MA även verkade så pass nöjda att dom bromsade tillsammans med oss andra i klungan så många varv att gruppen till sist inte skulle kunna köras ikapp. När väl Borås började köra på rejält, vilket dom i och för sig gjorde hårt och effektivt så alla vi utom Brengdahl flög av en efter en, var försprånget ändå sådant att MCk skulle slåss om topplaceringar. Till sist blev det en 3:e och en 5:e plats. Grattis till er och oss! Efter helgen låg vi t.o.m. på en andra plats i lagrankingen!

Nu stundar en av årets höjdpunkter för oss i form av Hammarö 3-dagars. Ska bli riktigt trevligt att dra iväg hela gänget en lång helg, peppa våra tempohästar och sen hjälpta till så gott det går på varv- och linjeloppet!

Reck

måndag 27 april 2009

Tack lagkamrater och tack svärmor















I sista stund lyckades jag fixa barnvakt till Wille och saken var klar. 3 timmar högkvalitetsträning fanns inom räckhåll denna söndag.

Som vanligt bra uppslutning vid Mölndals Bro kl 10:00 och sedan iväg. Till skillnad från i tisdags var inte mina ben slarvsylta av annan träning dagen innan utan denna dag funkade de som de skall.

Detta pass måste gå till MCK-historien som ett av det bästa. Många snabba och hungriga killar på plats och fina väderförhållanden. Sedvanlig träningstävling med avslutning på Fjärås Bräcka och lagtempokörning i alla dess former. Min favorit är att först ta ut det som finns i benen så länge det går i Recks "ett led med stötförningar och avställning av polarna" och sedan sitta med bakom Moped-Jimmy och Tok-Erik men inte kunna gå med runt när det går i 55-60 km/h, det ger fysisk fostran av rang.

Alltså tack till alla goa gubbar i MCK Elit som ger mig mjölksyra och anledning till att ta ut det där lilla extra som är så svårt att göra själv.

I morgon är det dags igen, hoppas någon vill ta i lite igen....

På bilden, mitt vapen på 6,x kg....

söndag 26 april 2009

Istället för tävling!

Eller hur var det nu... Om man inte kan åka till Falun eller Danmark och tävla så får man ju göra det bästa man kan på hemmaplan. M-bro kl. 10.00 med respektive klubbkläder och utlovat slit, svett och blodsmak.

Jag vill påstå att vi lyckades. Undrar så här på kvällen med gött möra ben om det kunde ha blivit ett bättre fartpass ,med tävlingar lagtempon och goa igångdrag. Rackarns vad kul det är att få köra och trissa varann. Stort tack till er som var med!

Så har du missat tisdagar eller de söndagar det inte tävlas kan klubbens pass starkt rekommenderas.

Idag bjöd Erik på ny och fräsch ram (som han lättat till den grad att den saknade framväxel, Erik välkommen in i växelstrulklubben!)

Snart är det dags för en av årets höjdare, Hammarö 3-dagars i soliga Karlstad med hela gänget samlat och bra boende fixat, najs!

/Jimmy

lördag 25 april 2009

Sunshine boys


Lördag kl 10.52. Jönssons konditori i Gottskär får fint besök av Reck, Erik, Johan, Jimmy, Fredric och Björn som tillsammans tar begreppet "påtår" till nya höjder.

Fyra timmar i solen idag; aahhhhh...

Imorgon blir det; aarrggghhhh!

/Björn

tisdag 21 april 2009

Tävlingspremiär!

På lördagen var det dags att tävla för första gången på flera år för mig och det gick la sådär tycker jag, men nu vet man var man står! Att börja cykla elit klass efter att knappt ha cyklat på 3 år var väl kanske inte det smartaste man kunde göra men skall man göra något så är det lika bra att göra det rejält! Men fy tusan vad kul det skall bli dom kommande månaderna, jag har tagit mig ner från runt 105kg i januari till 90kg i dagsläget, 10kg till så kanske jag kan likna en riktig cyklist också ;-)! Nog om mig!! Nu går vi till det roliga!

Lördag

Vi(Johan, Erik, Reck, Björn och jag) samlades vid Ica maxi i högsbo tidigt på morgonen, vi hade hyrt en trevlig Toyota minibuss som skulle ta oss upp till Östgötaloppet! I bussen på vägen upp pratas det friskt om vurpor, mat, taktik, cykel prylar, toa besök m.m. Vi kommer fram 1h 15m innan start och den mesta av tiden läggs på att linimenta ben och byta om i en trappa i en närliggande skola. Tävlingen börjar och mina ben påminns på ett plågsamt sätt hur tufft det är att cykla längst bak i en klunga när det går riktigt fort, efter 4mil så är min tävling slut! Så det fick bli en snabb dusch och sedan åkte jag bort till målområdet för att kunna ge grabbarna ute på banan tidsangivelser. Det var riktigt kul att se att det gick så bra för alla och speciellt Harlem-Erik som körde till sig en fin fin 6:e plats!

Söndag

Sovmorgon och en inte lika lång bussfärd ner till Landskrona och Hilleshögsloppet! Tävlingen börjar och det attackeras direkt, Jimmy och Christian kommer med i utbrytningen som sedan håller hela vägen i mål! Denna dag flyger jag av i kantvindsbacken samtidigt som MA Borås går upp och bombar på, jag får sällskap av Björn som också tvingats släppa. Nere i målområdet möts vi av Grant och Erik som även dom klivit av. Efter att ha rullat en timme så följer vi loppet från sidan och Björn ger hela tiden tidsangivelser till våra lagkompisar. Det är riktigt kul att Jimmy och Christian slutar 3:a resp 5:a, det är dom här killarna värda!

Nu är det bara att gneta på med träningen så att man kan bli riktigt snabb!!

På onsdag åker jag till Danmark och stannar i nästan en vecka för att hälsa på släkt och träna mycket! Det finns inget som är så trevligt som att cykla en runda uppe i skagen längs havet och bara njuta av naturen!

Bifogar lite bilder från helgen!

Bild från spurten i Östgötaloppet.

Efter att ha läst Rytz blogg inlägg dagen innan så låg fokus på att se snygg ut på bild!! Notera benflexet hos vissa! Ingen ville begå en dödssynd ;-)!

Förlåt Björn och Marcus, var bara tvungen att lägga ut detta kort! Detta kort togs i bussen på söndagen på väg ner till hilleshögsloppet! Klockrent kort!

Ha det fint och kör hårt!


/Dansken

måndag 20 april 2009

Vilken premiärhelg!

Vilken lyckad premiärhelg vi fick till för laget.

I Östgötaloppet gick Erik tidigt iväg och fick snart sällskap av en ca 20 man med representanter från alla stora lag. Gruppen höll hem och trots att Erik enligt egen utsago var lite trött på slutet lyckades han köra in på en finfin sjätteplats, Grattis Erik! I klungan körde resten av laget aktivt och vi var med på alla attacker som skedde. Personligen hade jag kassa ben första timmen men det lossnade och med 2 varv kvar smet jag iväg i en grupp om sju man som kom i mål mellan förstagruppen och klungan, alltid kul att gneta på i utbrytning även om man inte är i förstagruppen.

I Hilleshög körde som ni redan vet Jimmy och Christian stabilt på tempot. Eftersom de inte körde mer än 15 km gick resonemanget inför söndagen att de skulle vara pigga och försöka gå med i tidig utbrytning. Det lyckades bra för de kom iväg efter typ 200m med några MA- och Ringen-åkare plus nån mer. De fick snabbt fem minuters lucka och saken var klar. Jimmy blev 3:a och Christian 5:a, mycket starkt kört.
I klungan var MCK liksom under lördagen med på allt ändå tills boråsarna med Åbom, Åleheim och Svensson i spetsen bestämde sig för att bomba i kantvindsbacken. Då flög folk av åt höger och vänster och det handlade plötsligt snarare om att bara hänga med än att försöka kontrollera tävlingen. Det utvecklades till en riktigt hård tävling men kanonkul att laget redan efter första helgen har gjort bättre resultat än under hela förra säsongen.

Nästa anhalt blir Hammarö. Då lär väl cykelcity vara med och bestämma en del men vi är optimistiska inför fortsättningen :)

/Johan

lördag 18 april 2009

M.I.B goes Hilleshög

Med Kongo hemma snörvlandes så blev det blev en decimerad trupp som drog ner till Hilleshög i morse. Men i strålande vårlandskap så fick vi ju göra det bästa för att erövra pallen, och med en 2a och 3e plats så blev ju utdelningen helt ok med tanke på antalet mck elit som åkte ner! Synd bara att det ska behöva krocka med andra tävlingar så att startfälten tunnas ut... Men vad sägs om 0,9sekunder på 15km? Det kan nog bli bra sparring det! (ja det var mina grobian-armar som avgjorde)

Och ja, vi saknar vår kära buss som nu inte längre förgyller våra helger i cykelsverige. Så morrn blir det till att packa in oss som sillar i diverse fordon för att komma i samlad trupp till linjet.

Ps i mck jobbar vi på att göra alla lika höga på pallen...





/Jimmy

Rapport från fronten av klungan

Östgötaloppet, av försnacket i bussen att döma så var chansen för en klungkrasch den första milen ungefär 99,3%. Så efter 5km så gjorde jag ett kamikaze-utbryt, just för att slippa äta asfalt denna soliga dag. Fick så småningom sällskap av ett gäng, tyvärr dock inga mck:are... med hårdköra å kantvind så blev 20st till 15 å sen var där bara 7 kvar. Brist på rutin gör sen att det kommer lite små missar här och var och på sista varvet e jag på vippen att flyga av, håller mig dock kvar och gör ett försök att svara på målspurt men tyvärr icke idag!

Synd att jag inte fick mer nytta av mina bänkpressar-muskler :-(

/Erik

fredag 17 april 2009

Tävling!

I helgen smäller det. Tävlingspremiär. Östgötaloppet på lördag (Jimmy, Christian och Kongo kör tempo i Hilleshög istället) och på söndag Hilleshögs linje.

Känns som vanligt pirrigt i kroppen inför premiären och man vet inte riktigt hur man står sig jämfört med andra cyklister. En sak som är säkert är iaf att MCK Elit är starkare och fler än förra säsongen, hur långt räcker det?

/Johan

tisdag 14 april 2009

Dagens träning!

Idag gjorde jag ett litet gästspel som reiseleiter på passet då Reck var frånvarande. Gick bra tycker jag, får hoppas att dom som var med tyckte samma.

Har vilodag imorgon och den är välbehövlig efter mkt hård träning den sista tiden, dagen kommer iofs mest spenderas på att jaga nya delar och lämna in cykeln för lite uppgradering. Förhoppningsvis har man byggt lite form så man kan hänga med nu i helgen. Man kan iaf inte klaga på sparringen på träningarna för vi har som Erik sagt innan, seriös power i laget. Skall bli riktigt skoj att tävla i helgen och det blir verkligen kul att se hur laget står sig emot den övriga svenska eliten! Mitt mål är att kunna gå med runt och klarar jag det blir jag supernöjd, sedan får jag sätta högre mål allt eftersom.

Hade ett litet bakslag innan idag när jag fick reda på att mina hjul som jag skulle köpa var restade. Får se hur jag löser detta, skall kolla på alternativ imorgon! Verkar som att alla har köpt sig ett par cosmic carbone sl?! Kanske får det bli ett par carbone slr istället, lite lättare fast dyrare? Hmmm..... vill ju inte vänta en halv säsong på ett par nya hjul så något nytt får det bli.

/Niko

Gott 3-dagars block!

Påskträning!

Lör-sön-mån med bra träning, minns inte när jag hade det senast. Lyxen att vara gräsänkling sön-mån gjorde att jag t.o.m. kunde gå och lägga mig en stund efter mån passet!

Wingate-test hos Lunkan, följt av styrkeintervaller och lite avslutande snällt lagtempo med höga rpm på lördagen, följdes upp med riktigt hårt lagtempo och småtävlingar på söndagen innan team-träffen hos mig med Paris-Roubaix. Måndagen blev ju inte så tokig heller, knappt 5 timmar distans i rätt högt tempo!

Hur många kalorier tror ni förrresten det var i detta??
McFeast och Co plusmeny och extra mayo till pommes
En extra cheesburgare
Sundae med mkt kolasås

söndag 12 april 2009

En trippel!

Boonen gör en trippel på samma dag som mig... Ett fartigt tävlingspass och jag tog båda officiella tävlingarna + bonusspurten vid mölndalsbro... en skön revansch på gårdagens kassa wingate test.

Lagtempot från Åsa till Frillesås var förmodligen ett personbästa för min del, det gick ruggigt fort, stundtals i 58km/h... vi har seriös power i laget, den saken e klar

/Erik

lördag 11 april 2009

Styrkeintervall

Som Johan skriver, kalasväder idag.

Idag var det 5:e gången jag cyklade ute sedan förra sommaren. Känns helt underbart! Har fått till 6 veckors träning nu och benen börjar vakna till liv efter att ha varit nere och vänt långt från vad man kan kalla cyklistfysik. Inte anfådd i trappan hemma längre heller...

Körde idag tillsammans med delar av laget styrkeintervall i Kallebäck. 5 stycken intervaller på 53/11 med undantag för backen utanför källan där jag fick gå på 53/13. Min fart är inte så imponerande än (kör ca 15-20 sekunder långsammare nu än när jag är i form) men det kommer nog efter några pass till på samma sätt. Sista 3 intervallerna avslutades med full attack från min sida från golfklubbens klubbhus och upp till Gais-gården.

I dag hade också delar av laget samling på Aktivitus för Wingate-test. 6 tester och många tusen watt senare hade vi svaret på papper, vem som är lagets spurtare. Sedan är målsättningen att på sikt förbättra spurtegenskaperna på några utvalda så vi har några Ess i rockärmen att ta fram när det väl gäller. En av cyklisterna i laget som imponerat på mig med sitt klipp var dock inte med på testet, det får bli vid ett senare tillfälle.

I morgon söndag blir det ett långt och hårt pass i sadeln. Syns kl 10 prick vid Mölndals Bro!

/Lunkan

SOL

Vilken härlig påskafton.

Mötte upp Reck kl 9:00 för att snirkla oss genom stan mot Aktivitus testlokal där delar av laget idag gjorde ett Wingate-test. 30s full gas kan väl inte vara så jobbigt.... så fel jag hade, måste vara bland det värsta jag gjort.

Därefter blev det styrkeintervaller i Kallebäck för du hugade (själv trippade jag på lätta växlar bredvid de som slet) följt av distansfart i ett par timmar med några lättare lagtempon i medvind. All cykling efter testet skedde i kortbyxor och efter ytterligare nån timme rullades armvärmarna ner, knappt man tror det är sant efter hela långa vintern. Underbart!

Imorgon utlovas hårdare lagtempon och därefter samling med laget för thai-käk och titta på Paris-Roubaix, skoj!

/Johan

onsdag 8 april 2009

Grym tisdag!

Vilken grym tisdag det blev!

Kanske ska börja med att säga ursäkta till dem som flög av så pass tidigt att dom inte fick uppleva det härliga mjölksyrapasset igår! Det är inte alltid så här vi inleder våra pass, men Marcus Svensson (som har en otrolig fart i kroppen för att bara ha sysslat med rodd och löpning i vinter) var så het och många med honom så jag lät det rulla på...och som det rulla på! Riktigt bra tempo!
Tävlingen i direkt anslutning till uppvärmningstempot, tog sin tribut precis som den skulle, efter sammanlagt ca 40 min riktig hårdkörning blev resultatet vrängda lungor, prologhosta och lite illamående kräkkänsla. Men god stämning och grymt skönt väder skapade definitivt utrymme för ännu mer hårdkörning. 20-40 och 40-20 i lite olika lagkonstellationer är banne mig riktigt kul övningar när de genomförs som igår i lite smågrupper!!

Förutom Svenssons speed och glädje att vara tillbaka i cykelsammanhang, kan meddelas att det finns ganska bra tryck hos vissa, något som ju redan står skrivits lite här och var. Ställer man av Glenn på hjul på platten och dessutom kan ta ett och annat bergspris (trots hyfsade klättrare i klubben) kan man väl sälla sig till dem som är rätt allroundstarka antar jag...Glenn fick dock lite upprättelse till Lindomespurten. Vem som vann priset för bästa igång-drag mellan Saeden, Björn och Lunkan vet jag inte, men det måste ha varit en tuff grupp att köra 20-40 i. Brengdahls form är det inget fel på heller, först till Fjärås kyrka! Dvs första segern i första tävlingen för årets tisdagar.

Själv går det framåt, men det är inte lätt att sätta avtryck med så här många starka cyklister på träningen kan jag säga...

Dags för ett rejält block med träning igen över påsken för oss i MCK...och då har vi även äran att ha T. Widings snabba ben på besök!!

Coach Reck

tisdag 7 april 2009

Spurtpriset

Alla vet att den kommer, men ingen verkar låtsas om det

Jag talar om den sista spurten mot mölndalsbro i slutet av ett tisdagspass. Perfekt raka, ofta medvind å allas ben e gott möra, som gjort att trycka ut den sista juicen. Det finns ingen uttalad målskylt men det spelar mindre roll, alla kör ut det som finns kvar.
Ligger å smålojjar i 33-35, pratar, skrattar. Plötsligt ett växelbyte å så e det dödlig fight på en sekund när gruppen tar över hela vägen i en vild kamp. Det här e cykling när den e som bäst, man känner sig som 9-åring igen :-P

/E

Vilken härlig tisdags träning....

Hej!
Fy tusan vad det rullade på fint idag, inledande lagtempot var riktigt mäktigt att skåda!! Känns som att många har kalas ben nu inför säsongen! MCK Elit blir definitivt ett lag att räkna med 2009.

För egen del börjar det släppa mer och mer nu och jag kan gå med lite längre på träningarna, sedan saknar man det där lilla extra som gör att man orkar hela linan ut. Men men, efter att ha suttit på rumpan i ett par år utan att nästan cykla så är jag rätt nöjd med vad jag åstadkommit hittills. Jag tror att ju längre säsongen löper desto bättre blir jag, hård träning och att jag tänker på vad jag stoppar i mig skall få mig dit! Till en början rör det sig nog mer om överlevnad men jag lovar, JAG kommer att hänga av er förr eller senare ;-) och då kommer jag skratta hela vägen till mjölksyra banken!! Nu skall jag bara ut och handla ett par Cosmic Carbone SL så jag kan cykla lika snabbt som Tok-Erik, för övrigt mannen som krossar oss andra i byxstil på träningarna. Genomskinliga byxor i söndags och idag vita. Var kommer det här att sluta?

Tack för idag allesammans det är sådana här dagar som får ens lyckometer att slå i taket!!

/Niko

Tisdag

Då är det dags för veckanshöjdpunkt igen, 2:a tisdagsträning med klubben!

Frågan är om vädergudarna är nådiga så man får glassa lite i solen?
Tanken med kvällens pass innebär att erik kommer att vara tämligen hungrig imorgon.

Så gått folk ikväll bär det av, samling 1800 avfärd 1815 var där eller stanna hemma och vaxa katten, jag vet vart jag ska!
/Jimmy

Inga "kanoter" på fötterna idag.

Alla förutsättningar verkar finnas för en HET träning ikväll...

http://www.dmi.dk/dmi/index/verden/index/verden/verdensvejr.htm?country=Sverige&city=110046002&dag1=true

Gött mos!

/Björn

måndag 6 april 2009

Svullning

Aj aj så hungrig man kan bli efter hårda träningar

En helg med tävlingsfart i benen, vaknar kl 04 på måndagsmorgon helt tom, måste panikäta ost å skinka för att kunna somna om. Sitter på jobbet å blir helt yr vid 10 på förmiddan, 1,5 timme kvar till lunch, tortyr.
Äter lunch så det står upp i halsen

Matkostnaden verkar stiga i kvadrat relativt hastigheten på träningarna

Om två timmar e det tomt igen

/E

lördag 4 april 2009

Sweeeeet!

Det var idag dags för första passet med tryck i pedalerna på nya temporiggen. Har blivit ett par tjuvpass mellan skruvandet i veckan.

Dagen till ära bjöds det på +14, strålande sol, ... På vägen ut mot lindome-kba så hinner man möta både erik och kongo ( och i kba syntes 2st rödvita herrar) samt en hel drös glada motionärer -våren är här!



Ny hoj, perfekt väder, första passet med bara vader och korta handskar..... jag har nog alldrig lett så brett under tempointervaller tidigare.


Hur najs är det inte att få åka runt och glänsa med snygga bettan istället för svarta faran?! Som rubriken säger SWEET!

Detta gott folk är orsaken till allt vinter-slit med dubbnötning och lyft av skrot. Har det lönat sig?? Tja första delmålet är klart (det känns bra, är roligt och ekipaget ser -------bra ut!) och coach Reck Gel Jimmy 09 sparkar rumpa med tidigare versioner. Hur det går med alla andra får ni se under året.

Imorrn blir det hårdkörning med laget.

/Jimmy

Fart på benen!

Tjena!

Coach Reck här, ursäkta det dröjt så länge innan det kom ett inlägg.

Vår träningshelg blev verkligen en lyckad historia. Bra väder och alla på sommarracer (förutom Erik då, som jag lite försynt försökte varna dagen innan...ska du verkligen köra vintercykel när Jimmy skickar på med 53-11 i medvinden??!)

Det blev fina två dagar med kombination långt och hårt. Under vintern har det varit lite mer av devisen långt och lugnt eller kortare och hårdare. Men ju närmare säsongen vi kommer ju mer av långt och hårt är det tänkt att bli. Själv var det två extra hårda dagar eftersom vi haft kräksjuka hemma. Men vad gör man inte för att kunna vara med och styra och ställa lite...Enda gången det kändes hyfsat själv var på de sista två hårda lagtempointervallerna efter 4 timmar kuperat på söndagen.

Jag saknar tryck i pedalerna och lårens omfång har minskat. När de flesta andra jag hjälper nu börjar köra på med extra fokus fart, blev det till att åter tanka upp lite grundstyrka i låren för min del. Så igår blev det styrkeintervaller och idag korta spurter (hinner aldrig träna mer än 45-60 min på lördagar). Förhoppningsvis är jag inte alltför sliten, utan hänger jag med lite bättre imorgon då vi återigen ska köra hårt lagtempo i lite olika varianter.

Ses snart på Östgötaloppet!
Mvh Reck

Tempo-premiär

Idag när våren kommit på riktigt till Gbg för alla 9-till-5:are har jag gjort min tempo-debut, 3 timmar med 4x12min runt rondellerna Lindome-Kungsbacka. Bra känsla (så bra som den kan bli på en tempohoj), hastighet + effekt å sånt har jag numera ingen koll alls på; Efter 2 års tempoträning så vågar jag mer och mer lita på den illamående känslan man behöver bli duktig på att behärska. Tempo är helt å hållet en mental grej, lyckas man hålla fokus uppe varje sekund så kör man så hårt som kroppen klarar av.

Mötte Gel-Jimmy som hade samma rutt på schemat som jag, han har numera Gbgs dyraste tempocykel. Är han även snabbast? Återstår å se..

På väg hem mötte jag en annan klubb ute på premiär tur genom stan; HA. Tänkte först utmana med en rödljusspurt men ångrade mig då jag inte vet vad som skulle hända om jag vunnit den

Kaffe å kaka i solen!

/Erik

onsdag 1 april 2009

Cobra!


Hej!

Då vart det dags för mig att skriva ett litet inlägg här också.


Idag har jag hämtat 12st Cobra MT975 som Bergsala varit så snälla att skaffa fram till oss inför säsongen. Känns bra att ha radioapparater med en räckvidd på 12km!! Bara vi får till inställningarna så kommer det här bli grymt!
/Niko